Tijdsduur

Met onderstaand stappenplan krijgt u een goed idee over de wijze waarop u samen met Mijn Schuurwoning vormt kunt geven aan uw eigen woning. Reken er op dat er circa 1,5 tot 2 jaar ligt tussen het contactmoment met ons en de oplevering van uw woning.

Stap 1 – Contact

U heeft interesse en neemt contact op met Mijn Schuurwoning. Wij verkennen samen de interesse. Van belang zijn de vragen welk type woning u wenst, welke kavel u wenst en welke bouwkundige extra wensen u heeft. Mijn Schuurwoning helpt u met deze vragen.

Stap 2 – Makelaar

Mijn Schuurwoning nodigt u uit voor een gesprek bij de makelaar. In het gesprek maken we nader kennis met uw woonwensen en bezien we welke prijsconsequenties uw woonwensen hebben. Zo komen we gezamenlijk tot de conclusie of Mijn Schuurwoning financieel haalbaar voor u is. De expertise van de makelaar (voor een eventueel huidige koopwoning, maar ook voor de vraag hoe dat eigenlijk gaat: het kopen van een nieuwbouwwoning) en de expertise van Mijn Schuurwoning staat hierbij tot uw beschikking. Desgewenst zorgen we voor een gesprek met de hypotheekadviseur.

Stap 3 – Contract

U heeft besloten de woning te kopen. Mijn Schuurwoning nodigt u uit voor ondertekening van de (koop-/)aannemingsovereenkomst met de aannemer.

Stap 4 – Architect

U heeft aangegeven wijzigingen in het ontwerp door te willen voeren. Mijn Schuurwoning nodigt u uit voor een gesprek bij de architect. Samen met de architect geeft u vorm aan uw woning, voor wat betreft ruwbouwkeuzes (vergroten van de woning, anders indelen van de woning e.d.). 

Stap 5 – Aannemer

Mijn Schuurwoning en de aannemer zorgen voor een prijsopgave van het gewenste ruwbouwmeerwerk en nodigen u uit voor ondertekening van het afgesproken ruwbouwmeerwerk met de aannemer. 

Stap 6 – Vergunning

Mijn Schuurwoning stelt de aanvraag Omgevingsvergunning op en dient de aanvraag in voor de vergunning. Wanneer de Omgevingsvergunning is verstrekt kunt u een afspraak met de aannemer inplannen voor het afbouwmeerwerk (intekenen aansluitpunten voor keuken en badkamer, extra schakelaars e.d.).

Stap 7 – Bouw

De vergunning is verleend en het afbouwmeerwerk is bekend. De bouw van uw woning wordt ingepland en opgestart!

Stap 8 – Oplevering

Hoera: we leveren uw woning op! U kunt verhuizen.