Tijdsduur

Met onderstaand stappenplan krijgt u een goed idee over de wijze waarop u samen met Mijn Schuurwoning vormt kunt geven aan uw eigen woning. Reken er op dat er circa 1,5 tot 2 jaar ligt tussen het contactmoment met ons en de oplevering van uw woning.

Stap 1 – Contact

U heeft interesse en neemt contact op met Mijn Schuurwoning. Wij verkennen samen de interesse. Van belang zijn de vragen welk type woning u wenst, welke kavel u wenst en welke bouwkundige extra wensen u heeft. Mijn Schuurwoning helpt u met deze vragen.

Stap 2 – Makelaar

Mijn Schuurwoning nodigt u uit voor een gesprek bij de makelaar. In het gesprek maken we nader kennis met uw woonwensen en bezien we welke prijsconsequenties uw woonwensen hebben. Zo komen we gezamenlijk tot de conclusie of Mijn Schuurwoning financieel haalbaar voor u is. De expertise van de makelaar (voor een eventueel huidige koopwoning, maar ook voor de vraag hoe dat eigenlijk gaat: het kopen van een nieuwbouwwoning) en Mijn Schuurwoning staat hierbij tot uw beschikking. Desgewenst zorgen we voor een gesprek met de hypotheekadviseur.

Stap 3 – Architect

Mijn Schuurwoning nodigt u uit voor een gesprek bij de architect. We zijn tot de conclusie gekomen dat Mijn Schuurwoning haalbaar is en geven samen met de architect vorm aan uw woning, voor wat betreft ruwbouw- en plattegrondkeuzes. Mijn Schuurwoning zorgt voor een prijsopgave van de gemaakte keuzes en legt deze voor aan u. Dit is de beslissende fase: koopt u wel of niet?

Stap 4 – Aannemer

U heeft aangegeven de woning te willen kopen. Mijn Schuurwoning werkt de aannemingsovereenkomst, de tekeningen en de teksten uit. De aannemingsovereenkomst wordt ondertekend.

Stap 5 – Vergunning

Mijn Schuurwoning werkt de vergunningsaanvraag uit en vraagt de vergunning aan.

Stap 6 – Bouw

De vergunning is verleend (duur: veelal 8 weken) en onherroepelijk (duur: 6 weken) en de kavel is bouwrijp. De bouw van uw woning wordt ingepland en opgestart!

Stap 7 – Oplevering

Hoera: we leveren uw woning op! U kunt verhuizen.